Ja då var det då dags för del 2 om hur du sparar pengar snabbt.

Det finns inget superfacit. Men det finns många sätt du kan förbättra din ekonomi. Egentligen finns det två sidor utav detta mynt. Antingen får du höja dina inkomster eller jobba med det du har och minska dina utgifter.

Detta är den andra och avslutande delen och du får nu hintar om hur du på lättaste sätt kan spara pengar genom att ändra på dina vanor och tankesätt. Du ska absolut inte göra allt på en gång utan välj ut några stycken och pröva dig fram. Missade du del 1? DÅ KAN DU LÄSA DEN HÄR!

För att göra det lättare har jag delat in tipsen för att spara pengar snabbt i olika kategorier:

 1. Köpvanor DEL 1
 2. Livsstilsförändringar DEL 1
 3. Bli kung i livsmedelsbutiken
 4. Enkla sparhack
 5. Snabbaste sättet att spara pengar (garanterat)

3.LIVSMEDELSBUDGET OCH MATPLANDERING

Ett av de enklaste sätten att spara pengar snabbt är genom att börja planera dina matinköp. Även om detta kanske inte är helt sant för 5% av de människor som läser detta, så stämmer det väl in på resterande 95%. För de flesta är livsmedelsbudgeten den största utgiften efter bostaden.

1. Ät hemma

Ät hemma. Gå inte ut och ät. Detta inkluderar snabbmat eller avhämtning. Gör det bara och se till att ha med dig en matlåda till jobbet. Tycker du det är trist att alltid äta dina egna rester så se till att skaffa dig en matlådekompis på jobbet. Sen turas ni om att ta med er matlåda fast till er båda. Den största anledningen till att vi hämtar snabbmat är brist på planering. Det handlar oftast inte om att du är speciellt sugen på pizza eller hamburgare utan att tiden har sprungit ifrån dig och familjen är akut hungrig.

2. Måltidsplan

Uppenbarligen, eftersom planen är att äta mer hemma och inte hämta hem mat så är planering A och O. Komplicera inte till det utan håll det enkelt. I mitt gratisbibliotek här på hemsidan har jag 3 olika PDF:er som kan hjälpa dig i din matplanering. Klicka bara på BIBLIOTEK uppe i menyraden.

3. Ät ur skafferi och frys

Låt oss bara inse att återigen så har 95% av hushållen mat i huset. Man vill bara inte äta vad de har i skafferi och frys. Japp, förr var jag helt skyldig till den jag med! För att spara pengar snabbt, äta först ur frys och skafferi. Var kreativ! Fortsätt tills du faktiskt behöver köpa matvaror! Ni kommer att klara er ruskigt länge. Jag lovar!

5. Var i affären max 2 ggr i veckan.

Jag ska erkänna ibland orkar inte jag heller. Det är inte alltid kul att planera. Plötsligt saknar jag en ingrediens till det jag vill laga. Då springer jag till affären för att köpa den, och plötsligt blev det 100 spänn för att massa annat slank ner i korgen. Denna ovana kan öka dina matinköp med 25-50% varje gång. Saknar du en ingrediens så kika i kylen innan du åker och bestäm hur mycket du planerar att handla och håll fast vid det.

4. SNABBA SPARHACK!

Ni vet alla vilka det är:

 • Kortare duschar.
 • Kör endast tvättmaskinen och diskmaskinen när det är fullt.
 • Sluta köpa plastpåsar i matbutiken. 
 • Drick vatten som måltidsdryck.
 • Samåk till jobb eller skola. Eller promenera eller cykla.
 • Sluta röka och snusa.
 • Sluta spela.
 • Undvik småköp som kaffe på stan eller chokladbitar.

5. SNABBASTE SÄTTET ATT SPARA PENGAR

Det snabbaste sättet att spara pengar är att betala själv först (och placera pengarna där du inte lätt kan komma åt dem). När lönen trillar in ska sparandet trilla ut lika snabbt. Det hjälper dig att vara konsekvent med att spara pengar. Plus frestelsen att spendera pengar är borta. Inga pengar att spendera när du inte har några tillgängliga.

Kom nu ihåg att inte göra alla delar samtidigt. Testa dig fram till vad som fungerar för dig.

Hej för nu! /Mathilda