Gaaaaaa!

Att sitta med skulder kan riktigt förstöra en hälsa och ekonomi.

Det kan vara otroligt stressande. Stressande för att du inte kan göra det du vill göra med dina pengar. Du har hela tiden ränta och amorteringar som måste går först. Tyvärr är det många gånger så att man blundar för problemet och tänker att det löser sig längre fram. Du öppnar kanske inte posten längre och än värre kanske du tar nya lån för att kunna göra det du vill.

Jag tänkte att jag skulle hjälpa dig på traven att faktiskt komma igång med att öppna dina ögon för problemet. Har du skulder idag som ibland stressar eller hindrar dig från att göra det du vill göra i livet. Då ska du ta och göra följande:

När jag hjälper och coachar i detta ämne så behöver man först jogga efter BHB-metoden. Vad är det? Jo det är tre steg du behöver jobba igenom först för att ta tag i problemet på riktigt. Denna metod hjälper även dig som kanske är skuldfri och vill komma igång med ditt sparande.

B-Bestäm dig: Vad exakt är det du ska göra. sätt gärna upp ett datum då du ska vara skuldfri eller uppnått ett sparmål.

H-Hitta ditt varför: Varför har du bestämt dig. Vad är det du önkar nå så mycket att du blir lite sentimental vi bara tanken. Vad drömmer du om? Detta varför är det som kommer att motivera dig framåt på ett riktigt bra sätt.

B-Börja: Kör nu bara, sitt inte och vänta på bättre tider eller högre lön. Det kommer inte att föra dig framåt på något sätt. Jobba med det du har och kör!

Det finns olika modeller man kan arbeta efter för att betala av sina skulder på bästa sättet. Nedan beskriver jag det sätt jag tycker får med sig hjärnan med på tåget. Man ser antalet skulder försvinna i en snabbare takt. Metoden kallas snöbollsmetoden

Är du med på upplägget? På detta sätt triggas din hjärna att fortsätta i hög amorteringstakt. Om du istället skulle börja med den största skulden så finns riska att du tappar lusten och det blir jobbigt att hålla motivationen uppe.

Men jag vill ändå tillägga att allas situation ser olika ut. Ibland kanske det kan löna sig att först gå på skulden med högst ränta. Denna metod kallas lavin metoden. Detta måste man räkna på lite. Men faktum är att det till 90% av fallen som jag sett och coachat kring så är det de minsta skulderna som alltid haft de högsta räntorna.

Jag har två PDF:er (se bilderna nedan) som hjälper och visualiserar dina framgångar med att betala av dina skulder. Du hittar dem i mitt gratisbibliotek. Har du inget lösenord dit så klicka HÄR

Hitta ditt sätt, men jag hoppas att mitt inlägg i alla fall kan ha inspirerat till en förändring.

Hej för nu

/Mathilda