Money Mindset eller din syn på pengar som det också kallas, är ofta det som gör skillnaden. Dvs den där lilla förändringen i ditt sätt att tänka och agera som får stor effekt att lyckas med din privatekonomi.

Du kan läsa hur många inlägg & böcker som helst om att skapa rutiner, vanor, du gå till banken för ekonomisk genomgång, eller köpa en kurs i privatekonomi. Men om du inte tror på att du är värd att lyckas, då menar jag verkligen tror på det, så kommer ingenting att fungera. 

Så börja att träna din hjärna nu (helst igår ) på att se på din ekonomi på ett nytt sätt. Så här kommer 3 stycken pengavanor du borde börja med IDAG!

1. Var brutalt ärlig! 
Eeehhh ok, vad menar jag med detta? Jo, det är dags att du är ärlig mot dig själv gällande ditt sparande, ditt spenderande och din skuldsättning. Har du testat att vara riktigt ärlig. Vi människor är nämligen kungar på att skylla ifrån oss, särskilt när det kommer till våra brister. Ställ dig ansikte mot ansikte med din PENGA-SANNING!

2. Leta efter olika sätt att spara pengar.
Börja med att göra en check gällande de stora bitarna som räntor, elavtal, mat och shopping vanor. Sen går du på de små sakerna som sätter guldkant på din tillvaro. Men jag kan lova dig att en to-go kaffe då och då är inte det som ger dig känslan av att vara fattig. Det handlar om hur OFTA du gör det.  

3. Prioritera ditt sparande!
Spara först och spendera sen. Eller ännu mer tydligt. Spara först, betala räkningar och skulder och sen får du spendera. Men snälla du, vänd inte på den steken. Om du prioriterar i rätt ordning kommer det snabbt att bli en vana jag lovar. 

Lycka till!